Увеличението на заплатите  на служителите в Районните здравни инспекции е

...
Увеличението на заплатите  на служителите в Районните здравни инспекции е
Коментари Харесай

Синдикатите готвят нов национален протест заради заплатите в РЗИ

Увеличението на заплатите  на чиновниците в Районните здравни инспекции е три пъти по-малко от обещаните  между  15 и 18 %. Синдикатите в  бранша подготвят  втори народен митинг на 10 април пред  Министерството на здравеопазването.  Увеличенията  за първите три месеца, които чиновниците в РЗИ Благоевград са получили през вчерашния ден,  потвърдиха техните подозрения за разминаване с обещаното:

" Въпреки уверението, което стои и в този момент на страницата на Министерство на здравеопазването, че заплатите се усилват с 18%, всеобщото нарастване на чиновниците е 5%, На близката до минимална наша заплата това прави 25-30 лева ".

Голямото разминаване  идва от обвързването на нарастването на заплатите с резултатите  от  атестацията по наредбата за държавния чиновник, по която всеобщо даваната оценка е 3. Така възнагражденията  на  инспекторите и специалистите останаха на равнища, близки до минималната за страната заплата,  изясни синдикалният водач в  благоевградската здравна ревизия Валентина Георгиева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР